Van orientatie tot realisatie
Een loopbaantraject is op maat gesneden en bestaat uit twee delen:

FASE 1 - Persoonlijke profilering
We kijken naar uw arbeidsverleden. Wat hebt u tot nu toe gedaan? Wat waren uw successen? Hoe bent u gekomen waar u zich nu bevindt? Daarna kijken we vooruit. We formuleren een passende en realistische ambitie voor de komende jaren. Met die blik kijken we naar uw cv. Hoe stellen we dat in dienst van uw nieuwe baan? Uw persoon, uw kwaliteiten, uw ambities – op weg naar een nieuwe functie moeten ze allemaal goed uit de verf komen. Daarom gaan we aan de slag met uw presentatie.

FASE 2 - De arbeidsmarkt
Dit is de basis van de zoektocht naar een nieuwe baan. Nu draait alles om twee begrippen: netwerken en solliciteren. We brengen uw netwerk in kaart en kijken hoe we dat voor u kunnen laten werken. U schrijft de sollicitatiebrief die maakt dat u opvalt in de stapel. We oefenen gesprekken voor de camera. U gaat zelf op zoek, maar ik ook – daarvoor zet ik mijn eigen netwerk in gang.

Integrale loopbaantrajecten vormen de kern van mijn werk, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een onderdeel.

Elk loopbaantraject begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. We kijken naar uw vraag en wat ik voor u kan betekenen. Daarna ontvangt u een offerte op maat.

Om mij heen heb ik een uitgebreid netwerk van partners die ik voor u kan inzetten: werving- en selectiebureaus, interimbureaus en tien deskundige collega-adviseurs. Dat zijn de partners uit Marie-José van der Meij & Partners.

Van der Meij & Partners

"Een ontmoeting met Marie-José is gericht op werkelijk contact en uitwisseling van zaken, die er toe doen. Zij schuwt daarbij heldere feedback niet. Marie-José is iemand, waar ik graag naar verwijs vanwege haar analytische blik, kennis, ervaring, netwerk en door de persoon wie zij is." Jelleke Harkema De Context